Werkconferentie Bouwen aan een Veerkrachtige Scheldedelta

Op 1 en 2 juni vond de werkconferentie Bouwen aan een Veerkrachtige Scheldedelta plaats in Hotel Westduin in Koudekerke. Tijdens plenaire sessies met keynote-speakers, presentaties van onderzoekers en workshops zijn diverse onderwerpen voor praktijkgericht onderzoek besproken.

Een grote groep (internationale) specialisten trof elkaar in hotel Westduin te Koudekerke (Zeeland) om zich te buigen over de vraag hoe de natuurlijkheid van de Scheldedelta verhoogd kan worden met behoud van veiligheid, economie en sociale structuren. Initiatiefnemer van het congres waren de Delta Academy, onderdeel van HZ University of Applied Sciences en Rijkswaterstaat. De bedoeling van de tweedaagse bijeenkomst was om ideeën en draagvlak te generen voor het opzetten van een Living Lab Eco-Engineering Scheldedelta.

Het congres was verdeeld over twee dagen. De eerste dag stond de Oosterschelde en kuststrook centraal en de tweede dag ging over het Westerschelde-estuarium. Ook Smartsediment leverde een bijdrage in een aantal presentaties en interactieve werksessies. Bekijk het verslag van de VSD_verslag_workshop 2 juni2017_versiewebsite+slides van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van Vlaanderen

Deel dit artikel